OM BIG LYNX´S


OM BIG LYNX´S


Jag som driver Big Lynx´s uppfödning heter Johanna Junemalm. Jag bor i en villa i Knislinge, Nordöstra Skåne tillsammans med min familj som består av min man Jonas och våra 3 söner, 1 liten blandrashund , 2 Grand Danois samt ett gäng underbara coonisar såklart.

Här lever katterna som en del av vår familj och har tillgång till ett antal klösträd i hela huset samt stor rastgård när vädert tillåter. 

Här blir katter/kattungarna ordentligt sosialicerade av både hundar och människor. 


Jag har själv växt upp med katt och de har funnits som en röd tråd genom hela mitt liv. Jag blev Maine coon redan frälst 2008 men då vi väntade barn fick det vänta lite. År 2009 efter att vi fått barn föddes tanken om en Maine coon på nytt och jag fick chansen att bli fodervärd åt en fin hona och med det fick jag en fantastisk mentor och vän. Med en hel del utställningar och ett växande intresse för rasen blev det en annan vändning sommaren 2010, då skaffade jag mig min första egna Coonis och i november 2011 föddes den första Big Lynx´s kullen och på den vägen är det.


Mitt stamnamn BIG LYNX´S kändes bara så rätt då de är som stora lodjur med sina magnifika örontofsar, magestätiska uppsyn och stora kroppar.


Målet är att föda upp rastypiska, friska och sunda katter.

Där lägger jag lika stor vikt på att de går igenom alla hälsotester som att de är mentalt stabila och sociala individer som förhoppningsvis kommer att ge sociala och harmoniska kattungar som passar in i sin framtida familj.

Kattutställningar är också en stor passion även om den legat på is i ett tag, och hjälper gärna dig om du är intresserad av prova på den biten.


Varmt välkommen att höra av dig.

Jag innehar stamnamn i Sverak och stambokför mina kattungar i Sverak.

Jag är även medlem i kattklubben Sydkatten. 

Jag har en diplomerad uppfödning och har därmed åtagit mig att vara uppdaterad med, ta del av och följa nya beslut, regler och författningar samt att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning.

Jag har tillstånd från länsstyrelsen Skåne, enligt kap 6. 4§ djurskyddslagen att föda upp och sälja katter